Yağlama / Kayseri tarifi için malzemeler
Bazlama hamuru için
4 subardağı un + Bir tutam tuz
Yarımpaket yaş maya + 1 çay bardağı su
Harcı için
Yarımçay bardağı BizimAyçiçek Yağı30g BizimYağ Margarin
300 gkıyma + 2 soğan
3domates + Tuz + Karabiber
Biryemek kaşığı salça
Yarımçay bardağı su
Yağlama / Kayseri hazırlanışı
Hamuru için malzemeleri bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın. Merdane yardımıyla 15 cm çapında açın. Tavayı Bizim Yağ Margarinile yağlayıp hamurun iki yüzünü de pişirin. İç harcı için Bizim Yağ Margarini bir tencerede eritin. Kıymayı ekleyip kavurun. Yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız domates ve Bizim Ayçiçek Yağını ekleyerek pişirmeye devam edin. Yarım çay bardağı su ekleyip bir süre daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kıymalı harcı yağlamaların arasına sırasıyla koyup üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder