Kuşbaşı etli ve kaşar peynirli pide tarifi
Malzemeler
Hamuru için
350 g un20 g yaş maya
1 tatlı kaşığı yoğurt
1.5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
1 tutam toz şeker
İç harcı için
400 g haşlanmış kuşbaşı dana eti1 soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sumak
Kekik
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kuşbaşı etli ve kaşar peynirli pide hazırlanışı
Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Kulak memesi kıvamında hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
İç harcı için haşlanmış kuşbaşı dana eti, küp doğradığınız soğan, ezdiğiniz sarımsak ve salçaları bir kapta karıştırıp tuz ve baharatlarla tatlandırın.
Mayalanan hamurdan yuvarlak bezeler kopartın. Elinize hafif bastırıp kenarlarından çekerek pide şekli verin. Pide hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kuşbaşı etli harcı ortalarına paylaştırıp her tarafında eşit olacak şekilde yayın. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve tekrar fırına verin. Kaşar peyniri tamamen eriyinceye kadar pişirip fırından alın ve sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder