Rezeneli Zeytinyağlı Kereviz


Rezeneli zeytinyağlı kereviz tarifi


Malzemeler


200 ml zeytinyağı

2 kök rezene

10 arpacık soğan (Kabuğu soyulmuş)

1 diş sarımsak

6 kereviz

1 büyük limon

6 mandalinanın suyu

1 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı toz şeker

Tuz

Yarım demet dereotu

Rezeneli zeytinyağlı kereviz hazırlanışı


Rezenelerin beyaz kısımlarını küp, yeşil kısımlarını da ince ince doğrayın.
Kerevizleri bütün olarak soyduktan sonra elma dilimi şeklinde 4’e kesin ve limonlu suda bekletin.
Tencerede zeytinyağının 1/4’ünü ısıtın. Kabuğunu soyduğunuz bütün arpacık soğanlarını, sarımsağı ve rezeneyi ekleyin. Birkaç dakika çevirin. Kerevizleri, mandalinaların suyunu, sıcak suyu, şekeri ve tuzu ilave edin. Önce yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın, sonra tencerenin kapağını kapatıp ateşi iyice kısın. 15-20 dakika sonra ocaktan alın. Kalan zeytinyağını tüm malzemenin üzerine gelecek şekilde dökün. Soğuduktan sonra servis tabağına alın, üzerine bolca kıyılmış dereotunu serpip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard