Sini Köfte / Adana


Sini köfte / Adana tarifi


Malzemeler

350 gçiğ köftelik kıyma
4 subardağı köftelik ince bulgur
2yemek kaşığı un
1rendelenmiş soğan
2yemek kaşığı kırmızı toz biber
1tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı karabiber

Yoğurmak için

Yeterikadar su

İç harcı için

30g BizimYağ Margarin
500 gyağlı kıyma + 3 soğan
1 subardağı ceviz içi
Yarımsu bardağı Antep fıstığı içi
Tuz +1’er çay kaşığı karabiber ve yenibahar

Üzeri için

30g BizimYağ Margarin
Frenksoğanı

Sini köfte / Adana hazırlanışı



Köftenin dış harcı için çiğ köftelik kıyma, ince bulgur, un, rendelenmiş soğan, kırmızı toz biber, tuz, karabiber ve yeteri kadar suyu bir kasede karıştırın. Köftenin iç harcı için, soğanların kabuğunu soyup kıyın. Kıymayı Bizim Yağ Margarinle hafifçe kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Karabiber ve yenibahar ile tatlandırın. Kıymayı ocaktan alıp iri kırılmış ceviz ve Antep fıstığını ekleyin. Harcı ılınmaya bırakın. Köftenin dış harcının yarısını Bizim Yağ Margarin ile yağlanmış 30-35 santim çapında bir tepsiye elinizle bastırarak yayın. Üzerine iç harcı ekleyip kaşığın tersiyle üzerini düzeltin. Kalan bulgurlu harcı üzerine ekleyip çok düzgün olacak şekilde kaşığın tersiyle düzleyin. Keskin bir bıçağı soğuk suya batırarak tepsideki köfteyi kare şeklinde kesin. Bizim Yağ Margarini hafifçe eritip köftenin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Köftenin yumuşak olması için fırından çıkardıktan sonra üzerine biraz su serpip tepsinin üstünü kapatın. Frenk soğanıyla süsleyerek sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard